Pán prstenů prsteny - tohle musíte vidět!

Pán prstenů prsteny - tohle musíte vidět!

Prsteny z Pána prstenů? Zde Vám představíme všechny prsteny z Pána prstenů

V legendární sérii Pána prstenů, hraje klíčovou roli jedinečný prsten, který ovládá ostatní. Tento Prsten, nazývaný prsten Moci, ale i Velký prsten či Milášek,  je středobodem příběhu. Existuje také několik dalších mocných artefaktů známých jako Prsteny Moci.

Pán prstenů prsteny svět

Odhalíme všechny prsteny Pána prstenů

Celkem bylo vytvořeno vícero prstenů Moci, z nichž každý měl svůj vlastní účel a moc.

Tři prsteny byly vytvořeny elfy s pomocí Saurona - Narya, Nenya a Vilya, ty byly využívány jako mocné nástroje k ochraně a udržení krásy říše elfů.

Trpaslíci také vytvořili své Prsteny Moci, a to sedm kusů, které byly určeny k prodloužení života a k zlepšení jejich dovedností hlavně v různých řemeslech. 

Trpaslíci darovali prsteny lidem, jako projev spojenectví, avšak při příchodu Temného pána, který prsteny ovládl, se nositelé stali členy Nazgûlů a byli přinuceni sloužit temné vůli. Právě Sauron temný pán je stvořitelem nejmocnějšího prstenu Moci (Velkého prstenu), který sloužil k ovládání ostatních prstenů.

Prsteny moci z Pána prstenů jsou nejmocnější artefakty, které hrají klíčovou roli ve fiktivním světě Středozemě vytvořeném J.R.R. Tolkienem. Každý Prsten moci má své vlastní vlastnosti a účel, ale hlavním smyslem všech těchto prstenů je, že poskytují svému nositeli neobyčejnou moc a vliv.

Jak dokázali zničit Sauronův prsten?

Jedinou cestou, jak prsten z Pána prstenů byl možný zničit, bylo jej vhodit do ohně Hory osudu, ve kterém byl hlavní prsten ukován. Po vhození se na prstenu rozžhavil nápis

Aš nazg durbatulûk aš nazg gimbatul
aš nazg thrakatulûk agh burzum-iši krimpatul

a prsten byl zničen..

Zpět na blog

Prsten Moci na Vaší ruce?

Prohlédněte si prsten Moci totožný s prstenem z legendární série Pán prstenů a vžijte se do Středozemě co nejdříve.

V prstenu je laserem vypálen i nápis, který se odhalil při vhození prstenu do Hory osudu.

PRSTEN MOCI