Může chirurgická ocel do vody? Šperky a voda

Může chirurgická ocel do vody? Šperky a voda

Může chirurgická ocel do vody? Sprchování se šperky z chirurgické oceli.

Pokud jste přemýšleli nad koupí šperků z chirurgické oceli, ale měli jste obavy, zda může chirurgická ocel do vody, nejste rozhodně sami.

Existuje totiž mnoho názorů a mýtů ohledně toho, jak chirurgická ocel reaguje na vodu. V tomto článku se podíváme na skutečnost a rozebereme téma, abyste se příště už šperků z chirurgické oceli nemuseli bát.

Chirurgická ocel vs voda

Chirurgická ocel je známá svou odolností proti korozivním látkám a je často používána v lékařských prostředcích či špercích právě kvůli své schopnosti odolávat vodě a vlhkosti.

Materiál je tvořen tak, aby odolával rzi a korozi, což z něj činí ideální volbu pro nošení ve vodním prostředí.

 

Koupili jste si šperk z chirurgické oceli a on vám zrezavěl? 

V tom případě bohužel prodejce uvedl mylnou informaci a měl by šperk vyměnit nebo za něj vrátit peníze. Takže pokud se jedná o pravou chirurgickou ocel, vždy šperk odolá korozi.

A jak je na tom nerezová ocel a voda?

Nerezová ocel má dost vlastností stejných jako chirurgická ocel, jednou z nich je právě odolnost vůči vodě či vlhkosti, jestliže je tedy prsten, řetízek, náramek a další produkty vyroben z nerezové oceli, koroze se bát nemusíte.

 

Šperky z chirurgické oceli na dovolenou k moři?

Pokud plánujete dovolenou u moře a váháte, zda si vzít sebou své oblíbené šperky z chirurgické oceli, neváhejte!

Šperky z tohoto materiálu jsou také i ideální volbou pro dovolenou na pláži. Díky své odolnosti vydrží stále krásné lesklé i pokud přijdou do styku s mořskou vodou.

Zpět na blog